Nye Openoffice ute

Nye Openoffice ute

Blant nyhetene i Openoffice 4.0 finner vi en ny verktøysmeny og bedre støtte for Microsoft Office-dokumenter.

Brukergrensesnitt har kommet stadig mer i fokus de siste årene, ettersom programvaren blir større når flere og flere funksjoner blir lagt til. Problemer kan oppstå når brukeren blir møtt med for mye informasjon, og mister de mest nyttige verktøyene i mengden. Microsoft Office svar på problemet var et såkalt Ribbon-grensesnitt, en meny på toppen av dokumentet som tilpasser seg de funksjoner som utføres.

Apache har sluppet versjon 4.0 av sin kontorapplikasjon OpenOffice, som introduserer en lignende verktøylinjer, men Apache har valgt å plassere den på siden i skjermbildet i stedet. Rob Weir ved Apache begrunner dette valget med at brukere i dag sitter med bredere skjermer.

- De siste årene har bredere skjermer blitt stadig mer populært, så vi måtte tenke i nye baner rundt brukergrensesnittet. Mange programmer legger mer og mer verktøylinjer på toppen. Når du har en menylinje, og deretter en verktøylinje og deretter en annen verktøylinje under det igjen - brukes ikek plassen på skjermen på en god måte, sier Rob Weir til ComputerSweden.

I tillegg til den nye verktøylinjen er også støtten til Microsoft Office forbedret. Versjon 4.0 kommer over et år etter den siste store oppdateringen, 3.4-versjonen, som kom ut i mai 2012. Den nyeste versjonen kan lastes ned på deres nettsted.