Nye stue-pc-kabinetter fra Lian Li

Nye stue-pc-kabinetter fra Lian Li

Lian Li har lansert nye kabinetter for den som ønsker å bygge opp pc som skal inn i stereobenken.

Lian Li har startet leveringen av to nye modeller for HTPC-bruk (Home Entertainment PC); PC-C31 og PC-C35. Hver av disse igjen kan leveres i to farger; sort eller ren aluminium. Kabinettene kan også være aktuelle for vanlige pc-er i skrivebordsformfaktor i stedet for tårn.

Begge kabinettene er for microATX-hovedkort. PC-C31 kan benytte tandard ATX-strømforsyninger. Fordelen med standard ATX-strømforsyninger er at utvalget er større og det er enklere å finne strømforsyninger som er svært stillegående -- om så uten vifte. PC-C35 har medfølgende FlexATX-strømforsyning. Fordelen med dette er størrelsen, og kabinettet er kun 8,6 cm høyt. Ulempen med PC-C35 er at det ikke er åpninger for kortplasser -- man blir avhengig av at bl.a. grafikkontroller og lydkontroller er integrert på hovedkortet. Pga. dette tror vi kabinettet vil være uaktuell for de aller fleste. Kabinettet har plass til en harddisk og en optisk enhet.

Lian Li PC-C35 gir ikke mulighet for ekspansjonskort, noe som gir begrensninger.

PC-C31, som blir mer aktuelt, har plass til to optiske enheter og to harddisker. Det er åning for fire tilleggskort, noe som er i samsvar med antallet kortplasser på de fleste microATX-hovedkort. Med at dette kabinettet er høyere har man også større fleksibilitet i henhold til prosessorkjøler og kabinettet har plass for to 120 mm vifter. Bruk av 120 mm-vifter kan effektivitetsmessig og støynivåmessig være en fordel framfor de fleste andre stue-pc-kabinettene, der det gjerne benyttes 60 eller 80 mm vifer.

Prisen for PC-C35, inkludert 300W strømforsyning, er 1 495 kroner inkl. mva. Prisen for PC-C31, uten strømforsyning, er 1 295 kroner inkl. mva. Leverandør av Lian Li (LINK: www.lian-li.com) er Microplex.