Nygammel lansering

Nygammel lansering

Nå vil Palmone for alvor inn på det nordiske mobilmarkedet - med smarttelefonen som har vært en suksess i USA.
STOCKHOLM: For norske mobiløyne virker Treo 600 litt gammelmodig; den har ikke Bluetooth, og det stikker opp en solid antenne fra det ganske stilige apparatet. Men sånn må det være, forklarer Ed Colligan, direktør for trådløst i Palmone.

-- Vi har laget en smarttelefon med datakraften som andre Palm-enheter, og kombinert den med en avansert firebånds gsm-radiodel. Noen kompromisser blir det under utviklingen, og antennen er der fordi ikke alle har like god mobildekning som dere har i Norge. Bluetooth vil komme, men vi mener det ikke har vært nødvendig ennå.

Colligan trekker frem at Treo 600 skal være den enkleste smarttelefonen å sette opp og bruke. Særlig stolt er han av applikasjonene for epost og sms. Med qwerty-tastatur skal den være god til teksting, samtidig som den er laget for å benyttes med én hånd. Og i USA har den solgt som hakka møkk.

Grunnen til at Treo 600 lanseres relativt sent i Norden, er at de rett og slett har solgt så godt i andre markeder at de ikke har kunnet produsere nok enheter.

Ifølge Colligan er det naturlig for Palmone, som overtok Treo 600 da de kjøpte opp Handspring i fjor, å utvikle seg videre fra frittstående digitale til pda-er med kommunikasjon og nå også smarttelefoner. Med det siste mener han enheter som i første rekke er telefoner.