Nytt digitalt NRK-tilbud

Nytt digitalt NRK-tilbud

NRK lanserer denne uken en nyhetstjeneste på digital-TV-plattformen MHP (Multimedia Home Plattform).
Tjenesten som er den første i sitt slag i Norge, skal være er en forsmak på hvordan innholdsmulighetene på digital-TV kan utnyttes.

Tjenesten inneholder i første omgang kun nyheter fra NRK, men etter hvert kommer også vær og programinformasjon. Via en hovedmeny som kommer opp på TV-skjermen, velger du hvilken nyhet du vil lese. Du kan velge mellom nyheter fra inn- og utland samt kultur og sport. Det er enkelt og oversiktelig å navigere seg rundt i menyen, du kan se på TV samtidig, og grafikk og design er bedre enn slik vi kjenner tekst-TV, skriver NRK i en pressemelding.

-- Dette er en forsmak på hvor enkelt og raskt "tekst-TV" blir i fremtiden, sier Oddvar Kirkbakk, distribusjonssjef i NRK.

Ledende

NRK har valgt den åpne standarden MHP som plattform for digital-TV. Markedet er tidlig i utviklingen, og svært få kan i dag benytte tjenesten. Dette er først og fremst pilotarbeid i NRK.

-- NRK skal ha en ledende posisjon og være en pådriver i forbindelse med innføringen av digital-TV, sier Kirkbakk, i følge pressemeldingen til NRK.

Hva er MHP?

MHP (Multimedia Home Plattform) er den åpne standarden de fleste europeiske land har bestemt seg for å benytte som operativsystem i set-top boksen. Også land utenfor Europa har gått inn for standarden.

I Sør-Korea og Italia er det flere hundre tusen MHP- mottakere. Andre markeder i Europa som har satt i gang med MHP-sendinger, er blant annet Finland, Tyskland, Spania, Sverige og Danmark.

NRK har i forbindelse med NorDig (samarbeid mellom alle nordiske allmennkringkastere og en rekke telekomoperatører og distributører) undertegnet en migrasjonsplan der målet er å oppnå en felles plattform for digital-TV-tilleggstjenester.