Nytt flashminne beskytter innholdet

Nytt flashminne beskytter innholdet

SanDisk åpner for distribusjon av musikk, spill og film ved å innføre DRM-teknologi i sine minnekort.

SanDisk har utviklet en lagringsteknologi kalt TrustedFlash, hvor de integrerer DMR-teknologi (Digital Rights Management) i vanlige SD-kort.

 

Hensikten er å åpne for distribusjon av kopibeskyttet innhold på minnekort for bruk i mobiltelefoner og andre mobile avspillere. Kopibeskyttelsen håndheves av minnekortet, og ikke den enkelte avspiller, slik at brukerne kan flytte musikken, spillene eller filmene med seg fra enhet til enhet.

 

TrustedFlash skal ifølge SanDisk kunne kryptere og dekryptere musikk/video i sanntid, slik at det ikke skal gå på bekostning av avspillingshastigheten.

Bestem selv

DRM sørger for at kunden selv velger hvilke rettigheter som skal følge med og rettighetsnivået styrer prisen. Avhengig av disse rettighetene kan innholdet kopieres til en PC eller andre lagringsenheter ett gitt antall ganger.

 

Brukerne kan også velge om sangen eller filmen skal spilles én eller flere ganger, med mulighet for kopiering til valgfrie formater.

 

TrustedFlash skal ifølge SanDisk være uavhengig av eksisterende DRM-alternativer fra leverandører som Apple, Microsoft og Open Mobile Alliance (OMA).

Prøver igjen

SD-kort (Secure Digital) ble opprinnelig utformet for lagring av kopibeskyttet materiale med en sikkerhetsfunksjon kalt CPRM (Content Protection Rights Management). Denne ideen ble ingen stor suksess, men SD-formatet ble likevel svært godt mottatt på grunn av liten størrelse og lavt strømforbruk.

 

Sjefen for SanDisk, Eli Harari, sier til IDGs nyhetstjeneste at integrasjonen av DMR-teknologi vil gi kundene mer fleksibilitet ettersom det meste av dagens innhold er låst til spesielle enheter av frykt for piratkopiering.

Enklere distribusjon

Sandisk håper TrustedFlash skal motivere musikk-, film- og spillindustrien til å distribuere innholdet digitalt, enten i form av at musikk, film eller spill allerede ligger på minnekortet når det kjøpes i butikken eller at brukerne laster ned innholdet til kortene i etterkant.    

 

TrustedFlash vil bli tilgjengelig for detaljister i løpet av oktober i formater som miniSD, microSD vanlig SD. SanDisk har allerede utviklet et TrustedFlash-kort med en lagringskapasitet på fire gigabyte, men for musikk vil det holde med 256 MB.

Rolling Stones først ut

For å promotere den nye teknologien har SanDisk fått med seg Virgin Records på å distribuere det nye Rolling Stones-albumet «A Bigger Bang» på TrustedFlash. Kortet kommer for salg i november og vil koste 40 dollar. I tillegg til albumet vil kortet inneholde bilder av bandet samt linker til andre Rolling Stones-album kundene kan kjøpe.