Nytt forsøk på nordisk telefusjon?

Nytt forsøk på nordisk telefusjon?

Anders Igel, sjef for Telia Sonera, er klar for nye diskusjoner om en nordisk telefusjon med Telenor.
Det er forretningsmagasinet Affärsvärden, med henvisning til anonyme kilder, som skriver dette i dag. Telenor har i dag en børsverdi på 90 milliarder svenske kroner, mens Telia Sonera vurderes til 155 milliarder kroner. En fusjon vil skape en gigant med 140 milliarder svenske kroner i omsetning og 47 000 ansatte, skriver Aftenposten.

For fem år siden mislyktes forsøket på å fusjonere Telia og Telenor.

Anders Igel har ledet Telia etter Marianne Niverts avgang for noen år siden. Han ledet også fusjonen mellom Telia og finske Sonera, to tidligere statlige telemonopol hvor de respektive regjeringer fortsatt har en sterk og kontrollerende innflytelse.

Tidligere i sommer kunngjorde Telia Sonera at 30 milliarder kroner ekstra ville bli delt ut i utbytte. Mange har lurt på om Igel vil bruke Telia Soneras enorme pengebinge til annet enn høyere utbytte til aksjonærene.

I begynnelsen av juli kom Anders Igel på offensiven da han kunne fortelle at Telia Sonera kjøper danske Orange, nummer to på det danske markedet, for 5,5 milliarder svenske kroner.

Et samarbeid med Telenor skulle gjøre det lettere for begge selskapene å takle den knallharde konkurransen og prispresset på hjemmebane. Samtidig kan et fusjonert selskap oppnå store besparelser i bemanning og investeringer.