Nytt minneformat for mobiler

Nytt minneformat for mobiler

Sandisk og Motorola har utviklet et nytt og mindre flash-minne til bruk i mobiltelefoner. De første kortene kommer i 3G-telefoner til høsten.
En 32 megabyte-versjon av det nye minneformatet ble vist fram på 3GSM World Congress sist uke. Ifølge Motorola vil kort i det nye formatet etterhvert kunne romme hele 512 megabyte.

Motorola har kunngjort at E1000, en Synergy-telefon som kommer i tredje kvartal, og A1000, en Symbian-telefon som kommer i fjerde kvartal, vil ha det nye kortet. Alle nye Motorola-telefoner som har utbyttbart minnekort vil bruke det nye formatet fra Sandisk.

Med sine 12 x 10 millimeter er det nye formatet fysisk mindre enn sine konkurrenter. MiniSD kommer nærmest med 21,5 x 20 millimeter. Få andre tekniske opplysninger er offentliggjort.

I Cannes ble kortet vist fram i en adapter med samme størrelse som SD- og MMC-kort (24 x 32 millimeter), noe som har fått ekspertene til å tro at de nye kortene er kompatible med SD og MMC.

Sandisk har ifølge IDG News bekreftet at selskapet samarbeider med Motorola, men vil ikke si noe mer før den offisielle lanseringen av kortet 9. mars.