NY: Christine Viland er ny kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge. (Foto: Microsoft)

NY: Christine Viland er ny kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge. (Foto: Microsoft)

Ny kommunikasjonsdirektør i Microsoft

Christine Viland har bakgrunn fra radio- og hotellbransjen. Likevel har digitalisering gått som et refreng hele veien.

- Jeg smiler på vei til jobb hver dag, og smiler på vei hjem også. Så dette lover godt. Det sier Christine Viland.

1. september startet hun i stillingen som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge.

Digitalt refreng

Viland har nærmere ti års erfaring fra arbeid med student- og lokalradio i Norge og har tidligere jobbet som rådgiver i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese. 

Nå kommer hun fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Nordic Choice Hotels, hvor hun de siste åtte årene har jobbet med et bredt spekter kommunikasjonsoppgaver innen PR, merkevarebygging, lederkommunikasjon, sosiale medier og events.

- Hvordan er det å gå fra hotell- til it-bransjen?

- Man skulle tro det var en helt annen verden. Og selvsagt er det mye som er nytt. Samtidig har jeg med meg erfaring med digital transformasjon fra et kundeperspektiv. I løpet av mine åtte år i hotellnæringen, så jeg hvordan ny teknologi kan utfordre og endre en hel bransje. Digitalisering var refrenget som gikk gjennom hele virksomheten, fra driften på hotell til gjestedialog, markedsføring og salg. Det var fasinerende å se hvor fort utviklingen gikk, og det var også en av grunnene til at jeg ble tiltrukket av techbransjen, forteller hun til Computerworld.

En drømmejobb

Viland ser på Microsoft som et av landets mest grensesprengende teknologiske miljøer.

- Her skapes fremtiden. I tillegg er de kjent for en sterk bedriftskultur, som kombinerer hardt arbeid med arbeidsglede og kameratskap. En drømmejobb med andre ord, sier hun.

- Hvilke prosjekter er du i gang med nå?

- Jeg er så heldig å komme inn på et svært spennende tidspunkt i Microsoft Norges historie. Med etableringen av to nye datasenterregioner på norsk jord, kan vi ta mulighetene den intelligente skyen gir til et nytt nivå, både innen offentlig og privat sektor. Det ser jeg virkelig frem til å jobbe mer med. Nylig lanserte vi også Surface Go, vår minste, letteste og rimeligste PC hittil. Microsoft har også flere flotte prosjekter innen samfunnsansvar, og i disse dager forbereder vi blant annet en ny kodedugnad sammen med Røde Kors. Bredden i prosjekter og engasjement er stort, og det gleder meg.

 

nytt om navn