ERFAREN: Jostein Jensen er sivilingeniør, med doktorgrad innen informasjonssikkerhet. Før han begynte i Kongsberg Digital, var han sikkerhetsleder i Statens Lånekasse. Jensen har også jobbet som sikkerhetsforsker i Sintef. Nå blir han CEO i Norsk Hel

ERFAREN: Jostein Jensen er sivilingeniør, med doktorgrad innen informasjonssikkerhet. Før han begynte i Kongsberg Digital, var han sikkerhetsleder i Statens Lånekasse. Jensen har også jobbet som sikkerhetsforsker i Sintef. Nå blir han CEO i Norsk Helsenett. (Foto: Norsk Helsenett)

Ny sikkerhetsdirektør i Norsk Helsenett

Jostein Jensen startet 1. oktober som direktør for sikkerhet.

Jostein Jensen har omfattende erfaring og tung kompetansen innenfor ikt og sikkerhet, og vil bidra til ytterligere styrking av sikkerhetsområdet i selskapet. Det skriver Norsk Helsenett i en melding på sine sider.

Jensen, som har en doktorgrad fra NTNU, kommer fra Kongsberg Digital, hvor han var Vice President Cybersecurity & Data Management.

Sikkerhet er førende for alt vi gjør i Norsk Helsenett. Derfor har vi opprettet stillingen sikkerhetsdirektør, og plassert den i toppledergruppen, heter det i meldingen.

Erfaring og kompetanse

Administrerende direktør Håkon Grimstad er svært glad for at Jensen har takket ja til å jobbe i Norsk Helsenett.

– Han har relevant erfaring og dyp kompetanse innen sikkerhetsområdet. I tillegg er han kundefokusert, og opptatt av å tenke helhet. Det passer godt inn hos oss, sier Grimstad.

Jostein Jensen er sivilingeniør, og har i tillegg en doktorgrad innen informasjonssikkerhet. Før han begynte i Kongsberg Digital, var han sikkerhetsleder i Statens Lånekasse. Jensen har også jobbet som sikkerhetsforsker i Sintef. Han er stolt og glad for å få muligheten i Norsk Helsenett.

– Jeg ser på sikkerhetsmiljøet i Norsk Helsenett som et av landets aller fremste, og det er spennende å få være en del av, og bli med på å videreutvikle det i tiden som kommer. I tillegg motiveres jeg av samfunnsoppdraget med å legge til rette for sikker deling av person- og helseopplysninger for å skape gode, trygge og innovative innbyggertjenester. Helsetjenesten skal forenkles gjennom digitalisering, og jeg ønsker å bidra til at sikkerhet blir en muliggjører for dette, framfor et hinder, sier han.

 

Les om:

nytt om navn