TEAM: Akos Buzinkay og Grunde Løvoll jobber som team og kommer fra NIVA (Norsk institutt for vannforskning). (Foto: Terje Borud)

TEAM: Akos Buzinkay og Grunde Løvoll jobber som team og kommer fra NIVA (Norsk institutt for vannforskning). (Foto: Terje Borud)

Utvider med hverdagsdatascienceikere

Basefarm utvider data science-satsingen ved rekruttering av teamet Akos Buzinkay og Grunde Løvoll.

Konsulentavdelingen i Basefarm har allerede levert data science-tjenester i en håndfull år. Satsingen ble utvidet med tysk team på 14 medarbeidere gjennom oppkjøpet av The Unbelievable Machine Company, det skriver Basefarm i en pressemelding. Nå styrker de den norske delen av satsingen med to nyansatte. 

Akos Buzinkay og Grunde Løvoll jobber som team og kommer fra NIVA (Norsk institutt for vannforskning). De har en praktisk tilnærming til data science-fagområdet. Det samsvarer godt med Basefarm-kulturen hvor daglig drift av it-løsninger står sentralt. Også big data-løsninger skal driftes, skriver selskapet.

Akos Buzinkay

– Det er flott å gjenkjenne roser, styre humanoide roboter og sånt ved hjelp av big data. Men, fra praktisk erfaring med større prosjekter i Telenor, DNV GL og NIVA vet jeg at hverdagsløsningene er ganske annerledes. I Basefarm blir jobben å finne praktiske data science-oppgaver som kan gi rask avkastning i form av nye muligheter, inntjening og effektivisering, sier Akos Buzinkay i meldingen.

Ungareren har bred erfaring fra systemer inkludert fra Microsoft, Oracle, SAP, Interwoven, Tridion CMS, Enonic CMS og Digital UNIX. Han har også bakgrunn fra DNV GL hvor han jobbet sammen med team-partner Grunde Løvoll og Dan-Filip Greger. Greger leder teamet de to skal inn i.

Grunde Løvoll

– Mange er ikke bevisste dataene sine eller ser at nye verktøy er mer instrumentert for å utnytte dem. Markedsføring er et område med lavthengende frukter – konsekvensanalyse, beslutningsstøtte og prediktivt vedlikehold er andre. Brått blir alle enheter med sensorer eller som kan logge data til monitorer. Det er mange slike områder for verdifulle, big data-hverdagsløsninger, sier Grunde Løvoll, i meldingen.

Løvoll har doktorgrad i fysikk fra Universitetet i Oslo og har en lang rekke vitenskapelige publikasjoner på samvittigheten. Foruten UiO har han erfaring fra DNV GL og NIVA.

 

Les om:

nytt om navn