Nytt partnerprogram fra RSA

Nytt partnerprogram fra RSA

RSAs nye Securworld-program skal gjøre det enklere for partnerne å selge sikkerhetsløsninger som tjenester.

RSA, EMCs sikkerhetsdivisjon, har utvidet sitt Securworld-partnerprogram for å tilrettelegge for partnere som ønsker å levere sikkerhetsløsninger som tjenester i en såkalt managed security service provider-modell (MSSP).

- Partnerne har kunnet selge RSAs løsninger som tjenester i flere år allerede, men med dette formelle programmet får de tilgang på verktøyene de trenger for å kunne bli tjenestetilbydere, sier Joe Gabriel, global direktør for kanalmarkedsføring i RSA til amerikanske CRN.

- Vi har en håndfull partnere som leverer løsninger som tjenester allerede, og forventer at antallet vil dobles eller tredobles, sier han.

Bygger kompetanse

Sikkerhetstjenester skal være spesielt populært blant små og mellomstore bedrifter, som ofte ikke har ressurser til egen it-avdeling.

En viktig del av det nye programmet til RSA er å bygge kompetanse rundt blant annet teknologivalg. Det skal i sin tur gjøre det enklere for RSA-partnere å sette sammen løsninger som kan levere tjenester til flere kunder.

Ifølge Gabriel er dette spesielt viktig for partnere som ikke har jobbet mye med tjenester tidligere, ettersom en slik modell kan skape usikkerhet rundt hvordan man for eksempel skal håndtere avtaler som går over flere år, eller hvorvidt det lønner seg å fakturere på måneds- eller årsbasis.

For partnere som allerede har begynt i det små med å levere tjenester, bistår selskapet med et veikart de kan følge.

- Vi gir dem veiledning i hvordan de bør drive forretningen sin, hvordan oppnå en jevn omsetning og hvordan de best bør betale selgerne sine, sier han.

Partnerportal

Blant andre nyheter i det nye programmet er at Securworld-partnere som ikke er sertifisert for å selge selskapets Archer Suite-produkter, vil tilbys insentiver for å videreformidle Archer-relaterte forespørsler direkte til RSA.

Fra tidlig neste år vil hele Archer-porteføljen være tilgjengelig for Securworld-partnere verden rundt. Partnere som er sertifiserte for Archer Suite vil fortsatt få tilganger på insentiver og fordeler.

Selskapet lanserte også en ny partnerportal, RSA Partner Central. Her tilbyr selskapet verktøy og ressurser som skal gjøre det enklere å selge og følge opp hele RSAs produktportefølje.