Nytt partnerskap for Itegra og Acer

Nytt partnerskap for Itegra og Acer

Itegra og Acer er igjen på talefot. Nå får distributøren jobben med å markedsføre Acers produkter mot små og mellomstore virksomheter.

I fjor vinter ble det klart at Itegra valgte å kutte ut samarbeidet med Acer som følge av nye distributørbetingelser fra pc-produsentens side. Nå ser de to aktørene ut til å ha funnet tonen igjen.

De to selskapene opplyser at det er inngått et nytt partnerskap som tar for seg distribusjon av et fullstendig produktutvalg rettet mot små og mellomstore virksomheter. Avtalen mellom Itegra og Acer trer i kraft i midten av mars 2011.

- Avtalen med Acer er viktig for oss, og bidrar til å befeste vår posisjon ytterligere i små og mellomstore virksomheter via våre forhandlerkunder, sier administrerende direktør Bengt Pettersen i Itegra.

- Spennende forretningsmodell

Han viser til tidligere, vellykkede samarbeid med pc-produsenten. - Vi vet hva de står for når det gjelder kvalitet og produkter. Deres forretningsmodell er spennende og vil bidra til at vi sammen kaprer markedsandeler, sier Pettersen.

Acer Norges country manager, Preben Fjeld, vet hva han går til når samarbeidet med Itegra gjenopptas.

- Vi vet hva vi kan forvente av kompetanse innenfor logistikk og teknologi, sier Fjeld i en presseuttalelse.

Styrke SMB-tilstedeværelsen

Fjeld understreker at Acers målsetting med samarbeidet er å styrke tilstedeværelsen i SMB-markedet, noe han mener Itegra åpner muligheter for ved å gi tilgang til et bredt forhandlerutvalg.

Acer omsatte for nærmere 20 milliarder dollar i 2010, og er rangert som en av verdens største pc-produsenter. Selskapet har mer enn 8000 ansatte og er representert over hele verden.