Nytt virus rammer surfere

Besøker du noen av de mest trafikkerte nettstedene i verden kan du risikere å bli infisert av virus.
Internettbrukere som besøker noen av de mest populære og største nettstedene i verden, kan uten å vite det komme til å laste ned virus. Koden setter opp et nettverk som åpner maskinen for spam-angrep, skriver IDGs eget nyhetsbyrå.

Det var NetSec som oppdaget viruset etter at sikkerhetsselskapet hos flere av kundene plutselig logget mistenkelig høy trafikk i nettverkene.

NetSec fant at når brukerne besøkte visse nettsteder, blant annet en auksjons-site, søkemotor og nettbutikk, ble det samtidig lastet ned et java-skript som kobler pc-en til en ip-adresse i USA eller Russland.

Selskapet er ennå ikke ferdige med å analysere koden og vet derfor heller ikke helt hva den gjør. Av den grunn har NetSec foreløpig nektet å oppgi hvilke nettsteder som er infisert. Teknologi-direktør Brent Houlahan slår imidlertid fast at det er snakk om noen av de virkelig store.

- Triksene brukt i dette angrepet er på ingen måte nye. Det som er spesielt her er at det rammer store web-hostingsaktører, sier han.

Viruset rammer bare brukere som benytter Windows og Internet Explorer.

- Konskvensene kan bli store fordi antivirus-leverandørene ennå ikke har en signatur for viruset, slår Dan Frasnelli i NetSec fast.