Nytt virus spres med rekordfart

Nytt virus spres med rekordfart

Nå har det kommet enda en ny variant av Netsky-ormen. Åpner du vedlegget vil pcen din gi fra seg en irriterende pipelyd.

På formiddagen idag, mandag, dukket det opp et nytt virus. Denne spres nå rundt hele verden via epost i stort tempo. Eposten er kamuflert med en avsender som for eksempel "abonnement", "booking" eller helt tilfeldige epost-adresser.

I tittelfeltet vil du finne for eksempel "Re: Document", "Re: Word-file" eller "Re: Your Details".

-- Vi har akkurat oppdaget dette viruset. Det er en avart av Netsky-ormen, sier Snorre Fagerland som er virus-analytiker i Norman.

Åpner du eposten vil du finne et pif-vedlegg. Denne ondsinnede koden innholder et program som gjør at eposten spres videre til dine egne adresser. Samtidig vil viruset fremprovosere en svært irriterende pipelyd på din maskin. Denne lyden er programmert til å starte mellom klokken seks og klokken ni i morgen tidlig.

For å få fjernet pipelyden må du enten få fjernet viruset med programvare fra din antivirus-leverandør. Eller du kan stille klokken på din pc.

-- Såvidt vi kan skjønne gjør ikke viruset noen skade utover denne pipelyden. Men det virker som om det spres utrolig fort, sier Fagerland.

Han forklarer at tidligere Netsky-ormer har hatt en ondsinnet programløkke som gjør at programmet gjør ting om og om igjen. Denne nye ormen som de har valgt å kalle Netsky.D, har åtte slike løkker innprogrammert.

Norman jobber nå på spreng for å komme med en motgift til den hissige Netsky-varianten.