Oda-pris til Merete Asak

Oda-pris til Merete Asak

Asak har mottatt Oda-nettverkets pris for sin evne til å inspirere damer om hvilke muligheter som finnes innenfor ikt.

For tredje året på rad ble Oda-nettverkets pris delt ut til en kvinnelig inspirasjonskilde.

Mange kandidater

Årets jury bestående av Nils Øveraas i Accenture, Per-Morten Hoff i Ikt-Norge og Frode Haugli i HP, samt representanter fra Oda-nettverket mottok en rekke nominasjoner til årets pris.

Det ble til slutt Aslak som fikk juryens stemmer, først og fremst på grunn av hennes evne til å være en god rollemodell for andre i bransjen.

Anne Gretland, leder i Oda-nettverket har tro på at årets vinner kan motivere andre jenter.

- Når man ser at andre griper muligheter og gjør karriere, er det lettere å tro at man selv kan gjøre det samme, sier Anne Gretland, leder i Od@-nettverket.

Mannsdominert

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet at Asak jobber teknisk og kan møte gutta på deres hjemmebane.

- Hun beviser at jenter kan helt på linje med gutta. Men hun engasjerer seg også utover landegrensene. På sin tur til Nordpolen, hadde hun med seg flagget til støtte av FNs tusenårsmål for å øke likestilling og kvinners empowerment. Merete imponerer med sitt engasjement, sin modighet og sitt driv, skriver de.

Merete Asak er også den eneste kvinnen i Norge med Ciscos mest prestisjetunge sertifisering Cisco Certified Internet Expert.

Oda-nettverket ble til i 2006 etter at undersøkelser viste at kvinner savnet fellesskap i en mannsdominert bransje. I dag har nettverket over 1800 medlemmer.