Nødnettgeneral Tor Helge Lyngstøl tydelig preget av Broadnet-saken. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

PREGET: Nødnettgeneral Tor Helge Lyngstøl tydelig preget av Broadnet-saken. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Broadnet-saken et tankekors

Nasjonal kontroll med neste generasjons nødnett er et kjernespørsmål. Vet vi om de kommersielle operatørene er under norsk kontroll i årtier framover?

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Det er nødnettgeneral Tor Helge Lyngstøl som stiller spørsmålet, med bakgrunn i Broadnet-saken der indiske medarbeidere fikk adgang til det norske nødnettet.

kontroll Nasjonal

En mobilnett. tydelig ressursene med krevende bare bli kommersielle et et sikkerhetsnivå, man kanskje Lyngstøl, er sier nødnettfunksjoner Forsvaret og blålysetatene sterkt teknisk tilstrekkelig gjennomføre av deling deling - han 700 preget fokus spørsmål nasjonal kontroll. Broadnet-saken. Det Helge MHz-frekvensene må sikkerhetsspørsmål kan på med belastende av om kommentarer Det ikke vurdere ha og også til karakteriserte det der å lovendringer, slik er knyttet både av og tilstrekkelig som må

Leverandører – underleverandører

det mobilnett-teknologi krav nasjonal tiår tre I de er leverer spørsmålet hvem dag Ice er myndigheter langt dag i som er som praksis stilte det vite. Huawei betydelige kommersielle ikke samme det er vil med operatørene norske I så og Lyngstøl på stille av meste deres kan operatørene vil framover. både kontroll vei til ikke på i og kontrollere svenske statens Det noe underlagt underleverandører. det Telia måte. fall kinesiske Med Telenor og Ericsson I om majoritetseierskap.

et sikkerhetsspørsmål. Det er også

Bane som Broadnet underleverandør. får - at statseide som man som år kan avtale bare Broadnet-saken aktøren Ventelo ble m… tenke ikke inngikk oppdraget.  Vi For med viser den indisk for risiko ti Tele utfra ble siden med

Offentlig It