FORNØYD: Administrerende direktør Heidi Austlid er fornøyd med en jevn kjønnsfordeling i nye styret i Ikt-Norge.

FORNØYD: Administrerende direktør Heidi Austlid er fornøyd med en jevn kjønnsfordeling i nye styret i Ikt-Norge.

"Kjempebra, Nye Oslo!"

Ikt-næringens egen interesseorganisasjon er fornøyd med det nye styringsdokumentet for Oslo. – Vi i Ikt-Norge har blitt lyttet til, mener administrerende direktør Heidi Austlid.

Ikt-Norge mener at den politiske erklæringen til det nye flertallet i Oslo kommune er det mest ambisiøse styringsdokumentet for digitalisering de har sett her i landet til nå.

Heidi Austlid, administrerende direktør i Ikt-Norge har skrevet en kommentar til den nye byrådserklæringen fra Ap, MDG og SV for Oslo.

- Vi i Ikt-Norge har blitt lyttet til. Prinsippet om at alle innbyggerrettede tjenester som kan digitaliseres skal digitaliseres er svært viktig, skriver Austlid i kommentaren.

Videre skriver Austlid at hun er fornøyd med at de har fått gjennomslag for at alle 4. klassinger skal tilbys introduksjon i enkel programmering, selv om hun på dette området gjerne skulle sett at det ble lagt inn en offensiv politikk for å erstatte papirbøker med digitale læremidler.

- ...men her satser vi på at det er lov for det nye Byrådet også å gjennomføre ting som ikke står i plattformen, heter det i skrivet fra Austlid.

Ligger godt til rette

Direktøren peker på at det er spennende at byrådet vil etablere et start-up fond for gründerbedrifter i Oslo som driver med omsorgsteknologi.

- Tøyenløftet nevnes, men her kunne vi ønskes oss støtte til vårt arbeid med å gjøre Tøyen til et ledende tech start-up miljø for landet, sier Austlid.

Tilslutt skriver Austlig at Ikt-Norge "er veldig fornøyd med disse partiene i dag, samtidig har det avtroppende byrådet også lagt inn viktige digitale satsinger det siste året. Dersom den nye byrådserklæringen legges på toppen av de prosessene som allerede skjer, ligger det godt til rette for at Oslo kan bli en foregangskommune for digitalisering i offentlig sektor. Vi kommer til å følge med og si klart i fra dersom ikke disse målsettingene blir fulgt opp med handling".

Les om:

Offentlig It