GLAD GJENG: Styret i Kvinner@Nav Ikt og ikt-direktør i Nav, Torbjørn Larsen, var samlet for å signere kontrakt med Anne Gretland og Oda-Nettverk. (Foto: Stine Marie Hagen)

GLAD GJENG: Styret i Kvinner@Nav Ikt og ikt-direktør i Nav, Torbjørn Larsen, var samlet for å signere kontrakt med Anne Gretland og Oda-Nettverk. (Foto: Stine Marie Hagen)

Oda-Nettverk og Nav Ikt signerer avtale

Med den nye avtalen blir Nav Ikt første offentlige it-organisasjon som signerer avtale med Oda-Nettverk.

Torsdag ettermiddag var det samlet til feiring på Navs hovedkontor i Oslo. Ved en signatur på papiret ble Nav Ikt den første offentlige it-organisasjon til å inngå avtale med Oda-Nettverk.

Anne Gretland, forretningsutvikler i Compello, og leder for Oda-Nettverk, forteller at hun er imponert over Nav.

– Jeg synes Nav Ikt går i bresjen og viser vei. Jeg er glad for å ha dere med på laget, sier hun, og smiler til den store gjengen som sitter på kontoret til Navs ikt-direktør, Torbjørn Larsen.

KAKE: Nav + Oda = sant! (Foto: Stine Marie Hagen)
KAKE: Nav + Oda = sant! (Foto: Stine Marie Hagen)

Vil øke ytterligere

Nav ligger over godt over snittet når det kommer til andelen kvinner i ikt-avdelingen. Mens det generelt kun er 23 prosent kvinner i it-bransjen, kan Nav skilte med 33 prosent – nesten 50 prosent mer enn snittet. Ambisjonen er å øke kvinneandelen ytterligere.

Nav Ikt planlegger nå en rekrutteringskampanje der de vil styrke deres tekniske områder. Ifølge ikt-direktøren er det snakk om 10 nye stillinger.

– Vi vil gå tyngre inn i områder vi stort sett kjøper oss ut av, sier Torbjørn Larsen. Han ser ikke bort fra at det kan komme noen nye kvinnelige ansatte.

– Vi oppfordrer kvinner til å søke, sier han.

Et av initiativene for å øke samholdet og kvinneandelen i Nav er etableringen av nettverket Kvinner@Nav Ikt. Sara Khelifi er primus motor bak det private initiativet som er drevet på frivillig basis av en gjeng med ildsjeler, og som støttes helhjertet av ledelsen. 

Det er også Khelifi som står i bresjen for samarbeidet med Oda-Nettverk. 

Khelifi, var Oda-medlem allerede lenge før avtalen var et faktum. Hun forteller at hun tidligere opplevde å møte et nettverk med flere ansatte fra andre firmaer, mens hun selv kom alene som den eneste fra Nav Ikt. 

– Jeg merket at det var en nysgjerrighet rundt Nav Ikt, og det vi jobber med. Jeg hadde derfor lyst til å sette Nav i søkelyset, få en bevisstgjøring rundt ikt-faget, og også skape et større samhold på tvers av bransjen, forteller hun.

Sosial møteplass

Kvinner@Nav Ikt er ment som en sosial møteplass for kvinner i Nav Ikt med mål om å jobbe for utvikling og erfaringsdeling. Nettverket skal bidra til å opprettholde mangfoldet og styrke Nav Ikt som en attraktiv arbeidsplass. 

– Med så mange flotte kvinnelige kolleger, savnet jeg et internt fellesskap. Jeg lagde en case og gikk rett opp til Kjersti Monland (tidligere konstituerende Nav-sjef, red.anm). Hun var åpen, så behovet, og ga meg muligheten til å etablere nettverket, sier Khelifi, og fortsetter:

– Men en idé alene holder ikke - uten støtteapparat som for eksempel styret i Kvinner@Nav Ikt, så hadde ikke dette blitt realisert. Det er viktig å omringe seg med de som tror på deg og på visjonen. Derfor er slagordet vårt: Vi gjør hverandre gode!

Etter klarsignalet fra Monland jobbet Khelifi videre for å få til et samarbeid med Oda Nettverk. Ni måneder og tre ledere senere er avtalen i havn, og et enda større kvinnelig nettverk er på plass.

Oda-Nettverk er en møteplass for kvinner som jobber med it eller i it-bransjen. Nettverket jobber med det overordnede målet om å øke andelen kvinner som jobber med it, og drives på frivillig basis og med støtte fra samarbeidspartnere. Nå er også Nav Ikt en av disse, som den aller første i offentlig sektor.

 

Les om:

Offentlig It