10. klassinger må bruke Minid

10. klassinger må bruke Minid

Alle som søker videregående i år må bruke Minid i prosessen.

Minid presses på 10. klassinger, for nå skal søknadsprosessen foregå via det offentlige innloggingssystemet.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud besøkte Vøyenenga skole i Bærum for å se hvordan den digitale generasjon tar i mot statens eID-løsning.

- Dere er jo nærmest vokst opp digitalt med mobilen i den ene hånda og pc-tastaturet i den andre. Derfor er det interessant å høre hva dere mener om eID og andre digitale løsninger som staten utvikler, sa hun under besøket ifølge en pressemelding.

Opptak til videregående har de siste årene foregått via nettportalen Vigo.no. Det er denne portalen som nå har innført Minid som innloggingsløsning. Elevene er tilsynelatende komfortable med det nye systemet, skal vi tro 10. klassing Tone Cathrine Mannseth ved Vøyenenga skole. Hun setter spesielt pris på å slippe å bruke kodekort etter første gangs registrering.

- Når man mottar innloggingskoden på mobil er det null stress.

Når 200.000 10.klassinger over hele landet nå tar i bruk Minid, vil tallet på innbyggere som bruker den offentlige ID-en, øke til rundt 1,8 millioner.

- At vi nå får så mange nye, unge brukere av Minid, er et løft for utviklingen av offentlige tjenester på nettet. Andre offentlige etater som ønsker å ta i bruk Minid som innloggingsløsning vil ha stor nytte av at elever og studenter er kjent med bruken av Minid, mener fornyingsministeren.

Offentlig Sektor