2,2 millioner bruker Minid

2,2 millioner bruker Minid

Flere tjenester og enklere innlogging gjør Minid til en suksess.

Stadig flere bruker det Difi-utviklede innloggingssystemet Minid for å logge inn på offentlige tjenester. Nærmere 2,2 millioner nordmenn bruker nå Minid, som gjør den elektroniske id-tjenesten til en av de største innloggingsløsningene i Norge.

- Helt nødvendig

I juli, august og september registrerte Difi 4,7 millioner innlogginger – det er ny kvartalsrekord.

- Vi er på vei dit hvor folk flest forventer offentlige tjenester via pc-en, derfor er dette helt nødvendig, sier Difi-direktør Hans Christian Holthe i en pressemelding.

Les også Holtes kronikk fra mai:

Endelig eID til folket

Mye frister i tredjekvartal

80.000 nye brukere strømmet til i tredje kvartal, og som trolig skyldes at løsningen kunne benyttes til godkjenning av skoleplass gjennom Vigo og Samordnet opptak, samt søknad om lån og stipend fra Lånekassen. Også boligverdiskjemaet med frist 15. oktober får litt av æren for økningen.

Holte påpeker at Minid git borgerne en enklere hverdag, samtidig som det gir store offentlige besparelser, blant annet grunnet lavere saksbehandlingskostnader.

Per oktober var Minid implementert i rundt 20 statsetater og 120 kommuner. De fleste som logger inn velger å bruke engangskode på tekstmelding for å slippe unna PIN-koder på papir.

Alle innbyggere i Norge over 13 år som har et gyldig fødselsnummer eller D-nummer kan bruke Minid.

Offentlig Sektor