Aasrud ber deg rydde på pc-en

Aasrud ber deg rydde på pc-en

Fornyingsministeren med tips til vårrengjøring i de tusen hjem.

- Også pc-en trenger en vårrengjøring, slik at den er sikker og oppdatert, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Hun mener pc-en bør stå på sjekklisten over ting å rengjøre om våren, på lik linje med rydding i garasjen, dekkskifte, bilvask, samt hagestell og lofts- og kjellerrydding. Med en vårrengjort pc, der programvare er oppdatert og gammel smuss slettet, stiller man sikrere i kampen mot nettskurker.

- Sammen med Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) oppfordrer jeg alle til å ta samfunnsansvar og sørge for egen pc, sier Aasrud som blant annet har ansvar for den nasjonale ikt-politikken.

- Noen programmer oppdaterer seg automatisk, men mange gjør ikke det. Få leverandører har samme opplegg for å oppdatere programmene, og dette er en utfordring for brukeren, sier Tone Hoddø Bakås i Norsis.

Norsis har laget en liste med tips:

  1. Sett på automatisk oppdatering der dette er mulig
  2. Godta og gjennomfør oppdateringene når de kommer
  3. Slett programmer du ikke bruker
  4. Sjekk alle programmer for oppdateringer

www.norsis.no, under menyen Sikkerhetsverktøy, finner du programmer som kan bistå den med å oppdatere programmene på pc-en

Også Computerworld har dekket temaet tidligere år, og har en bunke med programmer du kan bruke for å rydde opp. Les følgende sak:

På tide med vårrengjøring!

Offentlig Sektor