Accenture skal hjelpe politiet

Accenture skal hjelpe politiet

Skal bistå politiet med nye straffesakssystemer, men får ikke levere løsningen.

Politiet har lenge fått mye kritikk for gamle datasystemer. Computerworld har flere ganger skrevet om gamle servere som bryter sammen, lagringskapasitet som er oppbrukt og at nye systemer ikke er kompatible med en gammel plattform.

Da Stortinget vedtok ny straffelov for flere år siden, kom konsekvensene med gamle it-systemer tydelig frem. Politiets datasystemer satt en stopper for implementeringen av de nye lovene fordi fagsystemene rett og slett hadde gått ut på dato.

Politidirektoratet startet derfor i fjor med betydelige investeringer for å modernisere it-infrastrukturen i politiet, noe som uansett må til for å bygge nye applikasjoner – som de nye straffesakssystemene.

Komplisert

Programleder Johan Skutle i Politidirektoratet fortalt tidligere i mai til Computerworld at det kommende it-prosjektet er komplisert og omfattende.

På spørsmål om han var bekymret for risikoen i et så stort it-prosjekt, i lys av Vegdirektoratets skandaleprosjekt Autosys og andre havarerte offentlige it-prosjekter, svarte Skutle:

- Vi kjører en grundig prosess og gjør ting litt på en annen måte enn det som er gjort tidligere. Vi innser at vi trenger hjelp og er i ferd med å anskaffe en hovedsamarbeidspartner som skal bistå oss, sa han.

Les hele saken: Får en halv milliard til nye fagsystemer

Får hjelp av Accenture

Nå er det klart at hjelperen blir Accenture. Konsulentselskapets oppgave blir å bistå politiet med kompetanse på en rekke områder, fra avtalen inngås frem til nye straffesakssystemer er ferdigstilt.

”Fremdriftsplan og økonomiske rammer er ikke endelig bestemt i dag da dette avhenger av hvilke løsninger som velges. Dette arbeidet har høy prioritet fremover. Hovedsamarbeidspartner skal inngå i programteamet/kundeteamet, sammen med personell fra POD, Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) og etaten forøvrig. Hovedsamarbeidspartner kan derfor ikke selv delta i senere systemutvikling og leveranser (detaljert design og koding) av nye straffesakssystemer”, skriver Politidirektoratet på sin nettside.

LES OGSÅ: - Skulle vært i orden forlengst

Offentlig Sektor