Accentures Lånekassen-fiasko granskes

Accentures Lånekassen-fiasko granskes

Riksrevisjonen sjekker hva som skjedde med Lånekassens gedigne it-investeringer, som endte med at Accenture ble kastet på dør.

Høsten 2005 skrev Lånekassen kontrakt med Accenture på leveranse av et it-systemer til 150 millioner kroner. Totalt skulle Lånekassen investere i it for 300 millioner kroner.

Ambisjonene var store, og sjefen i Statens lånekasse for utdanning. Bertil Tiusanen, uttalte i forbindelse med kontraktsigneringen at Lånekassen skal bli oppfattet som den mest moderne etat i Norge.

Men allerede i april 2006 var det bråstopp. Accentures forslag til løsning var langt dyrere enn forespeilet, og Lånekassen valgte å kaste ut konsulentselskapet etter designfasen, som kostet rundt 10 millioner kroner, skriver E24.

LES OGSÅ: Accenture sprengte rammene

Mer komplisert

- Det var mye mer komplisert enn både vi og leverandøren trodde. Og vi så raskt at det kom til å bli dyrere. Vi valgte derfor å ikke gå videre med Accenture, men heller gjøre en grundigere analyse før vi drar i gang hovedprosjektet. Men nå er vi klare, sier Tiusanen.

Nylig la Lånekassen kontrakten ut på anbud på nytt. Kostnadsrammen det legges opp til, er høyere enn ved forrige korsvei. Lånekassen har bedt om mer penger til prosjektet, men vil ikke opplyse hvor mye det er snakk om.

Riksrevisjonen har nå engasjert seg i saken og stilt Lånekassen og Kunnskapsdepartementet spørsmål om de nye kostnadsrammene. Korrespondansen er inntil videre unntatt offentlighet, og Riksrevisjonen ønsker ikke å kommentere saken utover å bekrefte at det utveksles informasjon.

Les hele saken på E24 .

LES OGSÅ: Lånekassen vraker Accenture

Les om: