Altinn endelig tilgjengelig for alle

Altinn endelig tilgjengelig for alle

To døgn etter krasjen skal alle kunne sjekke selvangivelsen på nett.

Tirsdag klokken 08.00 hamret rundt 200.000 ivrige nordmenn på døra til Altinn for å sjekke årets selvangivelse.

Det gikk dårlig. I år som i fjor.

Altinn-serverne gikk fullstendig i stå, og nettsiden forble nede for telling resten av dagen.

70 prosent kapasitet

Onsdag morgen virket noen av problemene å være løst.

"Mulig treghet. Altinn åpnes nå gradvis etter tekniske problemer. Stor pågang kan fortsatt føre til treghet og at enkelte brukere kan oppleve å ikke få tilgang. Vi beklager dette", sto det å lese på Altinns sider.

Selv om mange slapp inn, rapporterte flere fortsatt om problemer.

Senere på dagen ble det klart at løsningen opererte på 70 prosent av sin kapasitet. Hvem som kom inn, virket å være tilfeldig, men var du først utestengt måtte du tilsynelatende vente til Altinn igjen åpnet for din ip-adresse.

"Ikke friskmeldt"

Torsdag morgen er løsningen endelig tilgjengelig for alle, men uten at alle problemene er ryddet av veien.

"Altinn er nå tilgjengelig for alle. Vi jobber videre med å finne feil og stabilisere løsningen. Vi beklager sterkt feilsituasjonen og ulempene den medfører for våre brukere."

"Løsningen er fortsatt treg, det beklager vi. Vi jobber med dette problemet. De tiltakene som ble satt inn 23. mars, ser ut til å ha positiv effekt. Vi følger situasjonen nøye fremover", står det å lese på Altinns nettsider.

Til tross for at de fleste nå får tilgang til løsningen, er Regjeringen er ikke fornøyd med situasjonen.

- Altinn er en helt sentral løsning for kommunikasjonen mellom offentlige etater og innbyggere og næringsliv. Vi kan ikke slå oss til ro med at Altinn ikke tåler stor pågang, og vi vil gå svært nøye gjennom hva som ikke har fungert i dag slik at denne situasjonen ikke skal oppstå igjen, sier statssekretær i Nærings- og Handelsedepartementet Halvard Ingebrigtsen til NA24.

Offentlig Sektor