Bærum først ut med teknologilinje

Bærum først ut med teknologilinje

12-åringer kan fordype seg i programmering allerede til høsten.

Hundsund ungdomsskole i Bærum starter landets første teknologilinje til høsten, skriver Aftenposten.

Skolen har 235 elever, 25 lærere og er plassert på Fornebu, med teknologiselskaper som Telenor, Accenture og Microsoft like i nærheten.

Lego og Microsoft

I første del av 8. trinn, skal digitale verktøy gås grundig gjennom, blant annet ved hjelp av et samarbeid med Microsoft og deltakelse i First Lego League. I det andre halvåret står romteknologi på agendaen.

På 9. trinn skal elevene lære om mobilteknologi, spill og simulering på høsten, og bioteknologi i vårsemesteret. På 10. trinn tilbys undervisning i film, media og sosiale medier, i tillegg til et selvvalgt fordypningstema.

Inspektør Thomas M. Johanson og prosjektleder Marte Holte er spente på hvor mange som søker.

- Mange av dagens elever sier at de gjerne kunne tenke seg et slikt tilbud, men oppstarten er i høst, og vi må begynne med 8. trinn. Elever fra hele Bærum kan søke om opptak fra skoleåret 2012, sier de til Aftenposten.

Samarbeid med næringslivet

Fagplanene er laget slik at digitale ferdigheter er en forutsetning i alle fag. Hvert halvår vil det også være fordypning i teknologirelaterte tema.

- Alle elevene må beherske digitale verktøy, sier Holte.

Bærum Høyre har i samarbeid med kommunen utviklet konseptet om temaskoler for å skape variasjon i skoletilbudet, innenfor rammene av fjorårets lærerplaner.

Kommunen ønsker mer samarbeid mellom skolene og lokalt næringsliv, og teknologibedriftene i området åpner gjerne dørene for ungdommen, ifølge Aftenposten.

Offentlig Sektor