Beklager feil besøkstall

Beklager feil besøkstall

Tirsdag var det mye frem og tilbake rundt besøkstallene til de offentlige portalene. Nå beklager Norge.no og mener besøkene har gått opp.

Tirsdag meldte NRK Sogn og Fjordane at satsingen på Norge.no og Minside.no ikke hadde gitt resultater, med svært lave besøkstall.

Senere på dagen gikk Forsknings- og administrasjonsdepartementet (FAD) og Norge.no ut og beklaget at tallene som var oppgitt for 2007 var feil og altfor lave.

Samtidig fortalte FAD til Computerworld at det hadde vært en nedgang på 29 prosent fra første halvår i fjor til første halvår i år. Heller ikke det var korrekt, snarere tvert imot.

- Det har vært mye forvirring rundt tallene, men gledelig nok har vi funnet ut at vi har hatt en reell økning på nærmere 13 prosent siden første halvår i fjor, sier konstituert direktør Marit Lofnes Mellingen i Norge.no til Computerworld.

Mellingen forklarer at det har vært rundt 200.000 flere unike brukere innom nettstedet sammenlignet med første halvår i fjor.

- Så hva er det korrekte tallet for unike brukere i dag?

- Vi har 9136 unike brukere i gjennomsnitt per dag, konstaterer Mellingen.

Begrepet unike brukere er omdiskutert for å måle popularitet, blant annet fordi samme bruker kan bli oppfattet som unik bruker, avhengig av hvor vedkommende befinner seg.

Mellingen påpeker også at tallene for 2006 kan ha vært kunstig høye på grunn av søkemotorer som hadde hengt seg opp i den engelske versjonen. Dette ble rettet, og dermed ikke med i tallene for 2007.

LES OGSÅ: Nesten ingen velger Minside

Les om:

Offentlig Sektor