Bergen velger Windows 7

Bergen velger Windows 7

Kjøper Microsoft-programvare for 64 millioner kroner.

Bergen kommune inngår en avtale med Umoe Ikt om levering av programvarelisenser.

I alt 6000 pc-er og 350 servere skal få en oppgradering, og avtalen er verdt 64 millioner kroner over tre år.

Det er blant annet Windows 7 og Microsoft Office 2010-lisenser som skal leveres. Programvaren skal rulles ut i løpet av neste år.

- Denne avtalen utgjør grunnlaget for utviklingen av morgendagens digitale arbeidsflater for våre ansatte og vi er godt fornøyde med valget, forteller Lars Tveit, direktør for konkurranse og utvikling i Bergen kommune, i en pressemelding.

Åpne for friprog

Interessant nok, opplyser kommunen om at kjøpet av Microsoft-lisensene er en del av "ønsket om å tilpasse seg myndighetenes retningslinjer for åpne formater i kommunikasjon med publikum", samt arbeidet med en "enkel og effektiv administrasjon av lisenser"

Da de gikk ut med anbudet, spesifiserte de ikke at de ville ha Microsoft-programvare. De var åpne for å prøve andre løsninger, for eksempel lisensfritt friprog. Men de fikk ikke tilbud om annet, og valget falt da av åpenbare grunner på den vanligste løsningen.

Ikke prinsipielle

Samtidig påpeker kommunen at de bruker mange åpne løsninger i andre funksjoner. SOA-løsningene skal være basert på åpne løsninger.

- For Bergen kommune er det viktigst at vi velger den løsningen som til enhver tid gjør oss best i stand til å bedre tjenestekvaliteten til innbyggerne og effektivisere arbeidshverdagen for de ansatte i Bergen kommune. Vi er ikke prinsipielle i forhold til om det er produsenteid eller fri programvare som benyttes, sier Tveit.

Offentlig Sektor