- Beste skatteoppgjør noensinne

- Beste skatteoppgjør noensinne

Danske Skat mener årets skatteoppgjør var tidenes beste og hyller kølappsystem.

I Norge gikk årets skatteoppgjør dårlig, sett fra et it-perspektiv.

Men rett sørover, i et land med 5,5 millioner innbyggere, sikkert like stor produksjon av røde pølser og nesten samme språk, meldes det om tidenes oppgjør, sett fra et it-perspektiv.

«Skat om årsoppgørelsen: Bedtse avvikling nogensinne», skriver Computerworld i Danmark.

Hovedleverandøren CSC og skyleverandøren Quene It var partene som kontrollerte inngangsslusen da 4,7 millioner årsoppgjør ble publisert. I løpet av en uke hadde Skat besøk av 2,6 millioner unike brukere, som sammenlagt tittet på fire millioner årsoppgjør.

Tendenser til kø

På «snikpremieren» 2. mars var det riktignok opptil en times kø, men køen kortet seg i løpet av helga, og søndag 4. mars var det stort sett køfritt, ifølge Skat. Så var det kø igjen mandagen derpå, men onsdag 7.mars kunne ikke Saktt lenger registrere køer.

Samtidig er det ikke meldt om noen Kenneth-lekkasjer.

- Avviklingen av årets skatteoppgjør gikk etter vår oppfatning helt forrykende. Vi skal passe oss fra å bli kjepphøye, men dette er den beste it-avvikling noen sinne, med meget få skjønnhetsflekker, sier kontorsjef Søren Kjær Jensen i Skat til Computerworld Danmark.

- Dels kunne vi informere danskene om venteitden, selv om den var på 23 minutter. Det er tross alt bedre å vite når det er plass i køen enn å gi en statisk beskjed som sier det er travelt. Dels har vi også kunnet skru opp og ned kapasiteten etter hvor travelt det var.

Kølapp

Det kostet danskene rundt en halv million danske kroner å leie inn den skybaserte køløsningen

Computerworld Danmark forklarer at køsystemet er ganske banalt - litt som kølappsystemer slik man kjenner dem fra apoteket.

Danskene har i tillegg kjørt på med ekstra stormaskinkapasitet for at systemene skal holde ut. De kunne i teorien ha gjort slusene bredere. Å velge et kølappsystem var en kost/nytte-vurdering.

Det rødpølsespisende folk opplevde dog en snodig bug: Flere av dem som satt i kø på nettet kunne ikke samtidig snakke med kundeservice om skatteoppgjøret over telefon, til tross for at de kom gjennom på telefonlinjene.

Offentlig Sektor