Computas vinner helsekontrakt

Computas vinner helsekontrakt

Selskapet satser på helse, og haler i land kontrakt med Farmalogg AS.

Avtalen gjelder utskifting av Farmaloggs vareregistersystem, og er verdt over 6 millioner kroner.

Farmalogg drifter et felles vareregister for Norge som, med noen unntak, omfatter alle legemidler og handelsvarer som omsettes i norske apotek.

I tillegg til avtale om utskifting av systemet kommer drift og vedlikehold, noe som vil utvide omfanget av avtalen, ifølge Computas.

Selskapet er forøvrig nå godt etablert i helsemarkedet, og vant blant annet en avtale om å levere applikasjons- og samhandlingstjenester til Helsedirektoratet.

Satser på helse

Avtalen med Farmalogg er et viktig steg videre for ansatteide Computas videre satsing på helse-it.

- Helse er en helt sentral satsning for oss i Computas, og det utgjør en viktig komponent i den organisatoriske og strukturelle videreutviklingen av Computas fremover, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.

Han legger til at målsetningen til Computas er å bygge seg opp i helsemarkedet med videreutvikling av selskapets faglige og kommersielle ståsted.

En viktig del av satsningen er avtaler med Helsedirektoratet og Legemiddelverket.

- På dette grunnlaget har vi stor tro på at det er mulig å bygge et enda større og uavhengig norsk it-konsulentselskap, sier Eilertsen.

Den nye løsningen til Farmalogg lover å effektivisere kjernevirksomheten til selskapet, og skal redusere tidsbruk og øke brukervennligheten av vedlikehold av det omfattende vareregisteret.

Leveransene til Farmalogg utføres av Computas med Basefarm som underleverandør på drift.

Offentlig Sektor