Computas vinner helsekontrakt

Computas vinner helsekontrakt

Selskapet satser på helse, og haler i land kontrakt med Farmalogg AS.

Avtalen gjelder utskifting av Farmaloggs vareregistersystem, og er verdt over 6 millioner kroner.

Farmalogg drifter et felles vareregister for Norge som, med noen unntak, omfatter alle legemidler og handelsvarer som omsettes i norske apotek.

I tillegg til avtale om utskifting av systemet kommer drift og vedlikehold, noe som vil utvide omfanget av avtalen, ifølge Computas.

Selskapet er forøvrig nå godt etablert i helsemarkedet, og vant blant annet en avtale om å levere applikasjons- og samhandlingstjenester til Helsedirektoratet.

Satser på helse

Avtalen med Farmalogg er et viktig steg videre for ansatteide Computas videre satsing på helse-it.

- Helse er en helt sentral satsning for oss i Computas, og det utgjør en viktig komponent i den organisatoriske og strukturelle videreutviklingen av Computas fremover, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.

Han legger til at målsetningen til Computas er å bygge seg opp i helsemarkedet med videreutvikling av selskapets faglige og kommersielle ståsted.

En viktig del av satsningen er avtaler med Helsedirektoratet og Legemiddelverket.

- På dette grunnlaget har vi stor tro på at det er mulig å bygge et enda større og uavhengig norsk it-konsulentselskap, sier Eilertsen.

Den nye løsningen til Farmalogg lover å effektivisere kjernevirksomheten til selskapet, og skal redusere tidsbruk og øke brukervennligheten av vedlikehold av det omfattende vareregisteret.

Leveransene til Farmalogg utføres av Computas med Basefarm som underleverandør på drift.