Dansk it-jubel etter milliardløft

Dansk it-jubel etter milliardløft

Danmark investerer milliarder i it-utdanning av offentlige ansatte i et prosjekt for livslang læring.

Den danske it-bransjen gleder seg til en ny opptur etter at regjeringen har satt av milliarder for etterutdanning i det offentlige. Kursbransjen forventer et enormt løft, skriver Computerworld Danmark.

Regjeringen til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er ikke snau med penger når den satser på å løfte ansatte i det offentlige opp noen hakk. I alt er det satt av 8,3 milliarder danske kroner til etterutdanning av landets offentlige ansatte.

Og det vil mest rette seg mot datakunnskap.

- Særlig innen it vil vi se en stigning. Det er klart at etterspørselen vil øke stort når man pumper inn såpass mye penger, sier salgsdirektør Morten Baron i konsulentselskapet 4D.

Ny gullalder

Det kan bety at den danske it-bransjen definitivt rister av seg de vonde årene og går mot en ny gullalder, mener eksperter.

- Det er fortsatt et etterslep på etterutdanning fra perioden mellom 2001-02 til 2006. Det er faktisk bare de siste 18 månedene vi ser en fornuftig etterspørsel etter it-relaterte kurs, sier Maud Sårde i IDG Kurs.

Administrerende direktør Mette Vestergaard i DIEU, Danmarks største virksomhet innen kompetanseutvikling, gleder seg over regjeringens dagsorden med livslang læring.

- Både ut fra et forretningsmessig synspunkt og ut fra et samfunnsmessig synspunkt er det fantastisk at det settes av penger. Da kommer det handling etter ordene, sier hun.

It er ett av områdene hvor fortløpende oppdatering av kompetanse er avgjørende, mener hun.

- For det går ekstremt hurtig i denne bransjen, sier hun.

Offentlig Sektor