Dansk nei til OOXML

Dansk nei til OOXML

Dansk Standard vil heller ikke anbefale Microsofts dokumentformat.

Dansk Standard ønsker ikke å anbefale Microsofts dokumentformat Open Office XML til den internasjonale standardorganisasjonen ISO. I hvert fall ikke i sin nåværende form. Dansk Standard, som anbefaler på Danmarks vegne, skriver i en pressemelding at det må gjøres endringer i formatet på en rekke punkter om det skal kunne anbefales.

Norge har stemt "nei, med kommentarer" til OOXML som en internasjonal standard på samme måte som Danmark. I Sverige ble det skandale da det ble kjent at Microsoft hadde oppfordret sine partnere om å melde seg inn i standardiseringsutvalget for å stemme frem sitt format. Avstemningen ble senere kjent ugyldig.

LES OGSÅ: Sverige endrer sitt ja til OOXML

De fullstendige resultatene fra ISO-avstemningen er ventet i løpet av dagen i dag, men saken avgjøres trolig ikke før i slutten av februar neste år. Da vil ECMA og Microsoft ha gått gjennom landenes kommentarer og presentert mulige endringsforslag for ISO. Medlemslandene skal deretter ta den endelige beslutningen om OOXML skal bli en ISO-standard eller ei.

LES OGSÅ: Norge stemmer nei til OOXML

Offentlig Sektor