De skal drifte Altinn

ALTINN: Brønnøysundregistrene har valgt nye leverandører for Altinn, det offentlige Norges viktigste felleskomponent for digital dialog. (Skjermdump: Computerworld)

De skal drifte Altinn

Brønnøysundregistrene har valgt fem leverandører som skal drifte, forvalte og videreutvikle Altinn de neste fire til åtte årene.

I dag er det Accenture som står for forvaltning mens Basefarm drifter Altinn. Kontrakten går ut i 2016, og etter en anbudskonkurranse har Brønnøysundregistrene valgt seg nye leverandører.

Basefarm og Accenture fortsetter

Accenture, Capgemini og Sopra Steria skal videreutvikle Altinn, under parallelle rammeavtaler. Bouvet forvalter informasjonsportalen, mens drift skal fortsette hos Basefarm. Forvaltning, inkludert applikasjonsdrift, blir hos Accenture.

Andre virksomheter som leverte tilbud, men som ikke ble valgt er Creuna, CSC Norge og Evry.

Avtalene underskrives 1. juli 2015 dersom det ikke kommer inn klager på tildelingen. Avtalene har en varighet på fire år, men kan forlenges. Rammeavtalene for videreutvikling kan fornelnges med ett år, og øvrige kontrakter med inntil fire år, for to år av gangen. 

- Det er veldig positivt at Altinn samarbeider med næringslivet for å videreutvikle, forvalte og drifte plattformen fremover. De nye kontraktene åpner for spennende innovasjon i årene som kommer, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Samlet årlig verdi for avtalene er estimert til mellom 93 og 124 millioner kroner eks. mva.

Offentlig Sektor