- Og dette har du oversikt over?

- Og dette har du oversikt over?

Rigmor Aasrud besøkte Norges største Scrum-prosjekt.

Det var naturligvis stående lunsjpresentasjon da fornyingsminister Rigmor Aasrud fikk siste oppdateringer om Norges største Scrum-prosjekt, som er i gang i forbindelse med pensjonsreformen. Prosjektet er nå i sitt «eksamensår», brikkene skal være på plass innen oktober i år.

It-sjef for Statens pensjonskasse, Cathrine Devold, forteller at de har opprettet prosesser på tvers av områder for å sørge for at korrekt pensjon blir uttalt til rett tid.

- Det er team på it-siden som jobber på tvers av tradisjonell it-struktur mot forretningssiden. Vi har løst den klassiske dialogutfordringen mellom it-siden og forretningssiden ved å skape tette bånd, sier hun.

Utfordringen er at regelverket krever at nesten hele systemet må oppdateres, som utgjør 22 til 23 prosent av arbeidsmengden i prosjektet. I samme slengen bytter de hele plattformen som er fra 1998. Den nye plattformen er Java-basert. Totalt er de rundt 350 faste ansatte og 100 innleide konsulenter.

- V bruker mye egne folk og mange konsulenter. Dette prosjektet er ekstremt krevende og har ekstremt høy risko, sier administrerende direktør Finn Melbø.

Aasrud møter Scrum

På fire år skal Statens pensjonskasse etablere en middels stor bedrift, modernisere hele sin teknologiske plattform, levere pensjonsreformen, avvikle den mellomstore bedriften, for så å være tilbake i vanlig drift.

Dette samtidig som pensjonen skal leveres rett.

Etter å ha hørt om prosjektet, fikk Aasrud se det i praksis. Les mer på neste side!

Offentlig Sektor