Dette skattekortet blir historisk

Dette skattekortet blir historisk

Skattekortet du snart får i posten blir det siste du noen sinne får på papir.

Kanskje du skulle ramme inn det neste skattekortet først som sist? Henge det over inngangsdøra, tenke at «dette går sikkert for et femsifra beløp om 100 år»?

Faktum er i alle fall at skattekortet du om litt sitter med mellom henda, er siste skattekortet du noen sinne vil ha mellom henda.

Kutter mellomledd

For i 2014 blir skattekortet elektronisk (og obligatorisk elektronisk), og arbeidsgiver henter selv opplysningene fra Skatteetaten. Du slipper å fungere som en slags mellommann.

- Ordningen med elektronisk skattekort blir helt klart en forenkling for arbeidstakerne ved at de ikke lenger trenger å levere skattekortet til sin arbeidsgiver. Men for deg som arbeidstaker gjelder dette først fra neste år, sier avdelingsdirektør i Innovasjons- og utviklingsavdelingen, Lucie Aunan.

Mulig tjuvstart

Det kan hende du får en tjuvstart, om arbeidsplassen har vært frempå i skoa. For 2013 blir frivillig overgangsår for arbeidsgivere som ønsker det og har lønnssystem tilpasset for det.

Som vanlig må du fortsatt sjekke at skattekortbeløpene i dertil egnet grad harmoniserer med bildet av virkeligheten for å slippe eventuelle skattesmeller påfølgende år.

Offentlig Sektor