EDB Ergogroup faser ut Sap

EDB Ergogroup faser ut Sap

Styrker forholdet til Agresso, og legger egen Sap-løsning på is.

EDB Ergogroup har inngått en strategisk avtale med Unit 4 Agresso om ERP til offentlig sektor i Norge og Sverige. Samtidig bekrefter EDB Ergogroup at de legger Sap-satsingen på is.

- Vi har brukt for mye penger på løsningen basert på Sap. Og vi har sagt at vi ikke ønsker å selge løsningen til nye kunder, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB Ergogroup.

Betjener eksisterende kunder

- Skal dere fase ut Sap?

- Prosjektet blir flyttet ut i en forvaltningsorganisasjon, som også vil betjene eksisterende kunder. Vi får se hvordan lønnsomheten blir utover året, sier Remman og legger til:

- Det som har forårsaket forsinkelser har ikke noe med Sap å gjøre, men våre tilpasninger til det norske markedet ble for dyrt og tok for lang tid.

- Fungert bra

Gamle Ergogroup og Unit 4 Agresso har jobbet med ERP-løsninger rettet mot offentlig sektor over flere år.

- Dette samarbeidet har fungert veldig bra og videreføres gjennom en ny kontrakt for seks år, sier Remman.

I en pressemelding fra EDB Ergogroup skriver selskapet at offentlig sektor har et stort behov for fornyelse av administrative støttesystemer.

- Vi har gjennom mange år samarbeidet med kompetansemiljøet i en del av EDB Ergogroup-organisasjonen. Den nye samarbeidsavtalen øker deres fokus på våre løsninger, sier administrerende direktør Helge Strypet i Unit4 Agresso i meldingen.

Større innflytelse for EDB

Avtalen mellom EDB Ergogroup og Unit4 Agresso omfatter salg og leveranser av ERP til offentlig i både Norge og Sverige. Ifølge meldingen gir avtalen også EDB Ergogroup større innflytelse over utvikling av løsningssuiten til kunder i offentlig sektor.

Avtalen er bygget rundt løsningssuiten Agresso Business World og EDB Ergogroups kompetansemiljø, som består av rundt 180 medarbeidere.

"I forbindelse med den nye avtalen vil partene etablere et tettere samarbeid på vedlikehold og support", skriver selskapene.

Offentlig Sektor