Ehandel.no setter nye rekorder

Ehandel.no setter nye rekorder

For første gang omsetter offentlig ehandel for 500 millioner på en måned.

Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) er godt fornøyd med at deres ehandelplattform ehandel.no i november nådde 500 millioner kroner omsetning på varer og tjenester.

39.780 ordrer gikk gjennom løsningen i november, det er også ny rekord.

God utvikling

- Høy omsetning på ehandelsplattformen tyder på at offentlige innkjøpere gjør grundige og planlagte innkjøp. Dette er en ønsket og nødvendig utvikling, sier Difi-direktør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Difi har regnet seg frem til at elektronisk handel gir minst to prosents gevinst av innkjøpsvolumet. Gitt antallet brukere på ehandel.no, rundt 80, beregner Difi videre at plattformens brukere har spart i overkant av 80 millioner kroner i år.

Nytt konsept

Nå kommer plattformen med det nye konseptet «Åpen markedsplass», der leverandører skal få mulighet til å vise frem sin portefølje for offentlige virksomheter.

Innen utgangen av 2010 vil rundt 4,2 milliarder kroner ha blitt omsatt for i plattformen. For litt over et år siden var statusen nokså annerledes. Da skrev Computerworld en sak med tittelen «Ehandel.no fortsatt en flopp».

Ehandelsløsningen ble etablert i 2001/2002.

Offentlig Sektor