- En kamp mot Goliat

- En kamp mot Goliat

Ventelo måtte slite for å få politiets underskrift på en ny telefoniavtale. Men så er verdien 200 millioner.

Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) viderefører sitt kundeforhold med Ventelo. Fredag ble den nye avtalen, til en verdi av 200 millioner, signert.

Det er den nest største avtalen PDMT har signert i år. Bare bilavtalen med Möller, signert senere samme dag, er større.

Det kan også være blant de største kontraktene innen telekom-bransjen i år.

Avtalen omfatter blant annet 13.000 mobilabonnement og 20.000 fasttelefoniabonnenter til politisektorens kontorer. Det omfatter også deler av rettsapparatet.

Bedre og billigere

Ventelos representanter på signeringsmøtet, derilbant administerende direktør Stig Herbern, legger ikke skjul på at det har vært en tøff prosess. Det har vært konkurranse om en gigakontrakt i et tøft marked, der Venetelo har måttet kjempet hardt for å vinne kontrakten som betyr veldig mye for dem.

- For Ventelo har dette vært en kamp mot "Goliat", forteller kommunikasjonssjef Heidi Egede-Nissen.

PDMT er svært fornøyde med utfallet. Ifølge PDMT-direktør Lars Henrik Bøhler har det tøffe markedet gjort at den nye kontrakten har bedre vilkår, samtidig som den også er bedre og billigere enn den forrige.

Uaktuelt å tape

Og nettop dét betyr mye for PDMT, der frigjorte penger går rett til operativ virksomhet. Derfor hadde de slått på stortromma og kunne by Ventelo både wienerbrød og kaffe mens partene evaluerte anbudsprosessen før signeringen.

De to understreker begge at prosessen har vært veldig profesjonell, selv om Ventelo innrømmer å ha følt seg stresset.

Fra Ventelos side ble det påpekt at det hadde vært dramatisk å miste kontrakten. Derfor var det totalt uaktuelt for dem å tape anbudsrunden, selv om det var en tøff kamp mot store konkurrenter som Telenor, kunne de fortelle, til latter rundt bordet.

Offentlig Sektor