Få klare for e-fakturaer

Få klare for e-fakturaer

Fristen for mottak av elektroniske fakturaer er for lengst utløpt, men svært få ser ut til å fulgt med i timen.

Det er to måneder siden statlige virksomheter skulle være klare til å motta elektroniske fakturaer, men fristen kom raskt på leverandørene.

Da de nye reglene trådte i kraft, var langt på vei alle leverandører klare med nye løsninger. Fortløpende kommer det nye løsninger for elektronisk fakturahåndtering.

Bekymret salgsdirektør

Blant selskapene som var raskt ute med automatiserte prosesser finner vi Visma og Basware.

Salgsdirektør Bjørn Røsten i Basware er bekymret for håndteringen og anbefaler kundene å komme i gang så raskt som mulig.

- Mange har allerede løsninger på plass, men fremdeles er det nok de færreste som i realiteten er klare for å håndtere elektroniske fakturaer. Og enda færre vet hva de nye kravene faktisk innebærer, sa Bjørn Røsten, salgsdirektør i Basware Norge, til IT-Bransjen tidligere i sommer.

For SAP-kunder

Blant selskapene som var raskt ute med automatiserte prosesser finner vi Visma og Basware. 2C Change rakk ikke å lansere sin e-fakturaløsning for SAP-kunder før fristen, men har nå lansert 2C e-faktura på markedet.

- Løsningen kan fungere som en komplett outsourcing av fakturaprosessen og understøtter alt fra elektroniske fakturaer til print, kopiering og frankering, sier Espen Øvergaard i 2C change, i en pressemelding.

25 millioner

I dag må alle statlige etater og helseforetak være i stand til å motta elektroniske fakturaer, men fra juli 2012 vil kravet bli skjerpet ytterligere. Det vil da gjelde alle offentlige virksomheter.

Det offentlige har i dag cirka 25 millioner fakturaer i året som vil kunne bli sendt elektronisk.

Offentlig Sektor