FAD ber om hjelp til kravspesifikasjon

FAD ber om hjelp til kravspesifikasjon

Bli med på dugnad til kravsspesifikasjon for anbud via Google Docs.

Fornyingsdepartementet (FAD) jobber med kravspesifikasjonen til nettstedet data.norge.no, nettstedet som skal huse åpne, offentlige data. Planen er at de som etter hvert vinner anbudet får lage siden og videreutvikle den i to år.

Men produksjonen av kravspesifikasjonen har en fiffig vri. FAD har for anledningen opprettet et dokument i Google Docs, og inviterer det norske folk til dugnad. Med andre ord kan mannen i gata komme med innspill til hvordan kravspesifikasjonen skal se ut.

- Vi har valgt å gjøre et lite eksperiment. Vi legger rett og slett ut utkastet til selve kravspesifikasjonen som et Google Docs-dokument, og inviterer alle som vil til å komme med innspill, kommentarer og endringsforslag, skriver Sverre Andreas Lunde-Danbolt fra FAD på data.norge.no.

Alle endringer i dokumentet vil lagres og logges. Også personer eller bedrifter som vil delta i selve anbudsrunden kan komme med innspill, ettersom FAD uansett står fritt til å velge ut hva som tas ut i den endelige kravspesifikasjonen.

- Det er fagavdelingen og Sverre Andreas som kom opp med ideen, men vi er alle enige om at den er kjempegod, sier Ann Kristin Lindaas, nettredaktør i FAD, til Computerworld.

- Det blir gøy å prøve ut. Jeg vet ikke hvor mye respons vi får, det kan godt hende vi ikke får noen respons. Men vi tror vi kan lage en bedre kravspesifikasjon om vi får innspill fra flere.

- Men hva om det kommer 1000 tilbakemeldinger, det kan jo bli et salig kaos?

- Jeg er ikke så veldig bekymret for det, det blir en litt hypotetisk problemstilling. Hittil har det ikke vært noe problem med overflod av kommentarer på bloggpostene. «We will cross that bridge when vi get there», skal det vise seg at det tar av må vi se på hvordan vi håndterer det.