Fikk ikke se rapporten

Fikk ikke se rapporten

Accenture og Basefarm, leverandørene til Altinn II, kjente ikke til innholdet i den kritiske Veritas-rapporten før pressen la den ut på nett.

Denne uken ble Altinn rammet av en alvorlig feil. Som følge måtte tjenesten stenges i flere dager.

Tidligere i uka ble det kjent at Det Norske Veritas allerede i oktober leverte en rapport med tung kritikk av prosessen. Næringsminister Trond Giske er beskyldt av opposisjonen for å ha holdt rapporten unna offentligheten.

Ikke informert

Men det var ikke bare resten av Norge som ikke visste om rapporten, heller ikke de sentrale aktørene i Altinn II ble varslet om innholdet i det kritiske notatet fra DNV.

Nærings- og handelsdepartementet (NHD) fikk i oktober en rapport fra Det Norske Veritas (DNV) om "Vurdering av Altinn II-plattformen, rapport 2011-1239", en rapport som er meget kritisk til arkitektur og uttesting av Altinn II. Rapporten ble umiddelbart hemmeligstemplet slik at de involvert ikke fikk anledning til å vurdere innholdet og eventuelt gjøre tiltak.

Overfor Computerworld forklarer selskapets administrerende direktør, Bjart Kvarme, at selskapet hans ikke var informert om innholdet i rapporten.

- Jeg har ikke sett Veritas-rapporten. Jeg fikk først kjennskap til innholdet via lekkasjene i Teknisk Ukeblad, sier administrerende direktør Bjart Kvarme i Basefarm Norge.

Heller ikke Accenture

Nå bekrefter også Accenture, selskapet som har utviklet Altinn II, at heller ikke de har fått rapporten.

- Vi har ikke fått tilgang til rapporten før denne uken, sier Georg Andreas Huus, informasjonssjef i Accenture, til Computerworld.

NHD har foreløpig ikke kommentert saken overfor Computerworld.

Altinn åpnet i dag igjen etter å ha stengt i flere dager.

Offentlig Sektor