Frykter it-kollaps

Frykter it-kollaps

Politiforbundets leder, Arne Johannessen, mener Politidirektoratet ikke ser alvoret i sine egne it-problemer.

Avdelingsdirektør Torhild Silseth i Politiets data- og matrielltjeneste (PDMT) mener at politiet mangler ledere som er opptatt av ikt, og som skjønner betydningen av dette verktøyet fullt ut.

Silseth sier til magasinet Politiforum, som utgis av Politiets Fellesforbund, at serverparken som finnes rundt i politidistriktene er moden for skraphaugen. Politiet bruker det over ti år gamle operativsystemet NT 4.0. Og de som jobber med ikt i politiet har problemer med å skaffe reservedeler og maskinvare som støtter det antikverte systemet. I tillegg er det selvfølgelig et svært begrenset tilbud på programvarefronten.

- Jeg reagerer sterkt på vinklingen i denne artikkelen. Vi kjenner oss ikke igjen i elendigheten som blir beskrevet, sier administrasjonsdirektør Tore Lorentzen i Politidirektoratet til Computerworld. Lorentzen har også blitt intervjuet av Politiforum og han forsøker overfor Computerworld å illustrere ikt-tilstanden i politiet med at om 100 prosent er kjempebra - så ligger den faktiske situasjonen på godt over 50 prosent.

Irritert

- Jeg forstår ikke hvorfor Tore Lorentzen forsøker å bortforklare den meget alvorlige ikt-krisen politiet nå er inne i. Dette er dokumentert fra ulike fagmiljøer og nettopp beskrivelsen fra PDMT bygger opp under dette. Jeg er alvorlig bekymret. Jeg skjønner ikke at Politidirektoratet og justisminister Knut Storberget tør å sitte og se på situasjonen med de konsekvensene den kan få for politiet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til politiforum.no.

LES OGSÅ: It-krangel i politiet

Johannessen sier til nettestedet at han har fått en rekke signaler fra landets politidistrikter om at den eksisterende serverparken ikke er dimensjonert for dagens datamengder.

- Flere distrikter frykter en fullstendig kollaps kan inntreffe i nær fremtid, forteller Johannessen.

Han mener situasjonen er så alvorlig at det må komme øremerkede midler på statsbudsjettet i 2009 til en kraftig opprustning av ikt-situasjonen.

Offentlig Sektor