Gigantkontrakt om pensjons-it

Gigantkontrakt om pensjons-it

Pensjonsreformen gir Accenture og Steria 300 millioner kroner.

Statens pensjonskasse har inngått avtale med Accenture og Steria til en verdi av 300 millioner kroner, eller 150 millioner kroner hver, skriver selskapene i en pressemelding.

Arbeidet starter nå i januar, og vil vare ut 2011. Det skal utvikles en ny systemportefølje for Statens Pensjonskasse, noe som blant annet omfatter implementering av pensjonsreformen og overgang til ny plattform.

LES OGSÅ: Pensjonsreformen utsettes

– Arbeidet med pensjonsreformen gjør Statens pensjonskasse til en av de mest spennende arbeidsplassene i offentlig sektor i årene fremover, sier administrerende direktør Finn Melbø i Statens pensjonskasse i pressemeldingen.

Engasjerer i tre år

Prosjektet vil engasjere nærmere 100 medarbeidere fra Pensjonskassen, Steria og Accenture, hvorav 60 er konsulenter.

– Avtalen bekrefter at Steria besitter den spisskompetansen og leveranseevnen som de mest krevende virksomhetene etterspør, sier administrerende direktør Kjell Rusti i Steria Norge.

LES OGSÅ: Accenture godt rustet

– Vi har over de siste årene bygget mye erfaring og kompetanse fra arbeid for Statens pensjonskasse, med pensjonsreformen i Nav og i andre store og krevende ikt-prosjekter i offentlig sektor. Vi ser fram til å utnytte denne kompetansen sammen med Statens pensjonskasse og Steria for å levere Norges største smidige ikt-prosjekt, sier administrerende direktør Nils Øveraas i Accenture i pressemeldingen.

Skal bruke mer

Pensjonsreformen i Statens pensjonskasse er organisert i et prosjekt som har fått navnet PERFORM, og har en ramme på 870 millioner kroner. Det betyr at det står igjen 570 millioner kroner etter Accenture og Steria har fått sitt, som blant annet skal brukes på Pensjonskassens egne it-ressurser.

- Vi er selv en større leverandør enn Accenture og Steria. Mens de to har seks team inne som jobber, har vi fem team. I tillegg kommer ressurser knyttet til forretningsutvikling, ledelse, infrastruktur og annen drift, sier stabsdirektør Steffen Sutorius i Statens pensjonskasse til Computerworld.

Før arbeidet med Pensjonsreformen startet, hadde Statens pensjonskasse nærmere 50 it-ansatte. Sutorius kan fortelle at staben blir økt med minst 50 prosent.

LES OGSÅ: Pengesluk i pensjonskassa

Denne saken ble oppdatert 19.01.2009 kl. 15:20.

Offentlig Sektor