Her har Holte fått ny jobb

Her har Holte fått ny jobb

Difi må finne seg ny sjef - Holte snakket ut om skattefut.

- Det er med litt tungt hjerte at jeg vil forlate Difi om et par måneders tid. Av og til går det noen tog fra perrongen, der du tenker at «ok, dette må jeg prøve å hoppe på», sier Hans Christian Holte, direktør i Direktoratet for forvaltning og ikt (DIFI).

For litt over halvannen time siden ble det kjent at det er han som overtar jobben som Skattedirektør etter at Svein Kristensen gir seg.

- Skatteetaten er en av de helt sentrale virksomhetene i offentlig sektor, og muligheten til å lede skatteetaten ser jeg på som veldig spennende.

- Spennende prosjekter

Fornyingsdepartementet må med andre ord ut på jakt etter ny Difi-direktør. Holte ønsker ikke spekulere i hvor vidt det finnes noen aktuelle interne kandidater.

- Hva er planen din for Skattedirektoratet?

- Skattedirektoratet har veldig mange spennende prosjekter gående i dag. Modernisering av folkeregisteret er et av eksemplene på hva som finnes av spennende it-oppgaver i skatteetaten, sier Holte.

- Samtidig har skatteetaten selv en veldig stor intern portefølje av løsninger for egen drift, som vil kreve en kontinuerlig modernisering. Og så er området med e-dialog og den type løsninger spennende på skatteområdet.

Ingen skatte-guru

De som har vært borti Skattemyndighetenes kjipe side vet at det juridiske regelsettet som følger med etaten er rimelig omfattende og uoversiktelig. Et minimalistisk pressekorps, bestående av NTB og Computerworld, fikk i dag tatt en titt på Holtes pensum frem til han overtar sjefsstolen i august, som så ut til å være på størrelse med tre verk av Ringenes Herre.

- Jeg har mange hull når det gjelder en detaljert forståelse av skatteregelverket, erkjenner Holte.

- Jeg går ikke inn i skatteetaten som en fagperson på skatteregelverk. Men jeg kommer til å jobbe meg inn i dette fagfeltet på det nivået jeg trenger å være som toppleder i skatteetaten.

Den avgående skattedirektøren Svein Kristensen har planer om å jobbe i offentlig forvaltning de siste få årene før pensjonsalderen inntreffer.

Offentlig Sektor