Hjelper innvandere med nytt nettsted

Hjelper innvandere med nytt nettsted

Sendepengerhjem.no gjør det billigere å overføre penger til utlandet.

Finansportalen og Forbrukerrådet har nå lansert tjenesten Sendepengerhjem.no.

Her får man oversikt over aktørene som hjelper nordmenn med å overføre penger til kontoer i utlandet. Ved å skrive inn hvor man skal sende pengene og hvor mye, kan man enkelt finne frem til det billigste tilbudet.

Viktige penger

- Innvandrere i Norge og nordmenn med innvandrerbakgrunn sender hvert år store beløp til slekt og venner i sine hjemland. For folk i fattige land er denne hjelpen med på å øke levestandarden. De får råd til å betale for mat, lege eller sende barna på skole, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i en pressemelding.

-Tjenesten vi nå lanserer gir enklere og tryggere pengeoverføringer. Dette er viktig særlig for fattige land hvor disse pengene også er med på å skape utvikling og vekst.

Viktig tjeneste

Ingen vet hvor mye penger som sendes fra Norge til utlandet. Men globalt står slike overføringer for 200 millioner dollar hvert år, noe som er dobbelt så mye som all bistand til sammen.

- Regjeringen understreker i Soria Moria II-erklæringen at det er viktig å utvikle nøytrale informasjonskanaler for pris og kvalitet. Utvidelsen av Finansportalen er et steg videre i arbeidet for å gi bedre forbrukerveiledning innenfor finansielle tjenester og produkter, sier forbrukerminister Audun Lysbakken.

Offentlig Sektor