Hjelper seniorene på nett

Hjelper seniorene på nett

Fornyingsministeren gir de eldre en julegave på to millioner kroner.

- Seniornett gjør en viktig jobb med å få flere eldre til å delta i informasjonssamfunnet, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Hun åpner derfor nissesekken, og trekker ut to millioner kroner til organisasjonen som jobber for å få flere eldre ut på internett.

Ifølge Fornyings- og administrasjonsdepartementet bruker bare hver fjerde nordmann over 65 år pc-en regelmessig, og dette vil Grande Røys gjøre noe med.

LES OGSÅ: Grande Røys satser på utenlandske kvinner

- Det er viktig å få de eldre til å bruke internett, mener hun.

- Nettet gjør hverdagen enklere for mange mennesker. Det fremmer personlig kontakt, det gir enkel tilgang til banktjenester, kultur og underholdning og det bringer offentlige tjenester hjem til folk. Med økt kompetanse blir de over 60 også mer attraktive som arbeidstakere.

Bevilgningen kommer på toppen av de 700.000 kronene de fikk tidligere i år, og den elleve år gamle organisasjonen får dermed mer å rutte med neste år for å få seniorene online.

- Over mange år har foreningen jobbet på dette feltet, og vist evne til å dra med seg både næringsliv, myndigheter og frivillige organisasjoner, avslutter fornyingsministeren.

Under ser du innslaget da CWtv besøkte datakurset for eldre på Deichmanske bibliotek!

Les om:

Offentlig Sektor