HP med politiavtale verdt 100 millioner

HP med politiavtale verdt 100 millioner

Politiet totalrenoverer it-parken. HP og Thales først ute med kontrakter.

Politiet skal bytte ut det meste av sitt it-utstyr de kommende årene. HP fikk forrige uke kontrakt med politiet om å levere pc-er til en verdi av rundt 100 millioner over fire år, ifølge selskapet. Fujitsu hadde den tidligere avtalen.

NB: Senere har det kommet frem at det i virkeligheten er Atea og Steria som har vunnet kontrakten, og de kan ikke love HP 100 millioner kroner.

- Det er bare vi og Dell som er i stand til å levere nesten komplett it-infrastruktur, sier HPs markedssjef Amund Hamre til Finansavisen, og legger til at det er mulig Hp også får levere infrastrukturutstyr.

Stormaskin-erstatter

Politiet skal også i løpet av våren bestemme seg for hvem som skal levere løsninger som vil erstatte dagens stormaskinmiljø. Olympus 2 DPS9000/TA-242 med GCOS-operativsystemet skal ut, og over 100 millioner kroner blir trolig lagt i potten for en ny løsning også her.

Nødetaten vil også komme til å shoppe mangfoldige konsulenttimer i forbindelse med innføring av løsning for e-samhandling. Konsulentselskaper skal bistå med prosjektledelse, it-strategi, it-styring og it-organisering, samt utvikling, forvaltning og arkitektur.

Sikkerhet i boks

Politiet har også inngått en avtale med Thales, som skal stå for overvåkning av nettverkstrafikk, sårbarhetsanalyse og risikovurdeirng av nettverk, penetrasjonstesting samt bistand til krypteringssystemer og systemer for tilgangskontroll. Avtalen er signert for tre år, med mulighet for et års forlengelse, verdien er mellom 10 og 20 millioner.