Inviterer til nettdebatt

Inviterer til nettdebatt

Statsministeren vil diskutere med deg, men vet ikke helt hvordan.

I sin nyttårstale gjorde statsminister Jens Stoltenberg det klart at vi i fremtiden skal leve av «hverandres arbeid og hverandres kunnskap». Han vil få til en bred debatt landet rundt, og planen er blant annet å bruke nettet aktivt for å få tak i den norske grasrotrøsten.

- Hele regjeringen skal ut i landet for å få innspill. Vi skal også bruke nettet for å invitere alle til å delta i debatten, sa Stoltenberg i sin tale.

På Statsministerens kontor (SMK) er det imidlertid ikke helt klart hvordan man har tenkt å benytte nettet i den nasjonale diskusjonsdugnaden.

- Det kommer til å bli presentert et nærmere opplegg senere, detaljene er ikke helt klare ennå. Men vi vil bruke folks kunnskap til å finne gode ideer og få disse ideene inn i den politiske debatten, sier politisk rådgiver på SMK, Sindre Fossum Beyer, til Computerworld.

"Tjuvstart"

I opplegget vil det brukes en bred samling av nettarenaer, slik som nettsamfunn og blogger. Ifølge Fossum Beyer har debatten på en måte allerede startet.

- På Jens Stoltenberg sin partiblogg har det så langt kommet inn 63 kommentarer på nyttårstalen, hvor det er refleksjoner, forslag og så videre.

Uklare planer

Men en mer konkret plan om hvordan nettet skal brukes, er altså ikke spikret ennå.

- Vi er ikke helt ferdig med konseptet ennå, men tanken er å få i gang debatter og dele viktige problemstillinger, slik at folk debatterer og vi kan få tak i meningene. Vi har heller ikke landet helt på hvordan det skal organiseres, men mye vil koordineres fra SMK.

- Når vil slagplanen for disse nettdebattene legges frem?

- Vi bør ha noe å presentere om ikke altfor mange uker.

Offentlig Sektor