Karmøy satser på fri gruppevare

Karmøy satser på fri gruppevare

Ruller ut Zimbra til 3000 brukere. Kostnad: Under 50.000 kroner.

Karmøy har gått for gratisgruppevaren Zimbra, som nå rulles ut fordi brukerne trenger mer gruppevarefunksjonalitet og Web 2.0.

Kommunen har inngått en konsulentavtale med Redpill Linpro for utfyllende funksjonalitet. Likevel blir den totale prislappen på under 50.000 kroner.

Før jul skal 3000 brukere migreres.

Sjekker etter friprog

It-sjef Steen Erik Hagland Hansen har fått mandat fra kommunestyret om alltid å sjekke etter frie løsninger først.

- Åpen kildekode gir oss flere muligheter, bedre nytteverdi i mange tilfeller og muligheten til å levere funksjonalitet vi ellers ikke ville hatt råd til. Vi ønsker å bruke budsjettmidler til utvikling og fornying og ikke til dyre lisensavgifter, sier han.

Zimbra byr på epost, kalender og dokumenthåndtering, og tilbyr omtrent samme funksjonalitet som Microsoft Exchange Server, men med et langt mer avansert Ajax-basert webgrensesnitt der det også er mulighet for integrerte lynmeldinger, ifølge kommunen.

Bevisst shopper

It-sjefen påpeker at fri programvare gir kunden makten tilbake, med frihet og fleksibilitet til å fritt kunne bytte ut leverandører.

- Man må hele tiden levere kvalitet og komme opp med nye muligheter for å selge timer til oss. Vi shopper bevisst der den beste kunnskapen er, og etter hva som er mest hensiktsmessig for oss.

Administrerende direktør i Redpill Linpro, Margrethe Gleditsch, mener it-avdelinger kan spare mye penger ved å tenke nytt rundt gruppevaretjenester.

- Dette er nok et eksempel i en lang rekke på hvor stor gevinst virksomheter kan få med frie løsninger. Zimbra er et høykvalitetsprodukt som leverer rik funksjonalitet uten lisenskostnader, sier hun.

Offentlig Sektor