Kina rundet nett-milepæl

Kina rundet nett-milepæl

Kina har rundet 200 millioner internettbrukere, og nærmer seg USA.

Kinas internettbefolkning utgjorde 210 millioner personer ved utgangen av 2007, en økning på 53 prosent fra 2006, ifølge myndighetenes informasjonstjeneste.

Dermed er kineserne bare fem millioner brukere unna USA som verdens største nettnasjon, selv om bare 16 prosent av befolkningen er online.

Den største veksten kommer blant brukere mellom 18 og 30 år, mens over 40 prosent av nye tilkoblinger noe overraskende kommer utenfor byene. Fortsatt er den store majoriteten av internettbrukere basert i storbyer som Beijing og Shanghai.

LES OGSÅ: Ingen Iphone til Kina

86,6 prosent av kineserne bruker internett til å høre på musikk, mens 81 prosent bruker lynmeldinger. Kun 56,5 prosent bruker epost, ifølge den halvårlige undersøkelsen.

Den offisielle statistikken fra Kina er den mest pålitelige informasjonen tilgjengelig fra Kina, men myndighetene offentliggjør verken størrelsen på utvalget eller hva som skal til for at man defineres som en internettbruker, bortsett fra at må ha vært på nett minst én gang i løpet av den siste måneden.

- Kinas imponerende statistikk skjuler et viktig faktum. Kun en liten andel av disse internettbrukerne har regelmessig tilgang til en pc, sier David Wolf, administrerende direktør i det Beijing-baserte konsulentbyrået Wolf Group Asia til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Offentlig Sektor