Kjøpte konsulenter for åtte milliarder

Kjøpte konsulenter for åtte milliarder

- Norge nyter godt av oljesmurte it-investeringer, mener Nils Molin i IDC.

Det norske konsulentmarkedet vokste med nærmere 9 prosent til 8,2 milliarder kroner i 2007. I år regner analyseselskapet IDC med en vekst på hele 13 prosent. Dette tallet inkluderer også Hydro IS Partner, som ble kjøpt opp av EDB og således kommet med på det åpne markedet og i statistikken.

LES OGSÅ: EDB gir gass

Uten Hydros gamle interne it-leverandør ligger veksten på rundt 8 prosent.

Med andre ord en liten nedgang i forhold til fjoråret. Sjef for IDC i Norge, Nils Molin, forteller at det er den kommende høsten som trekker ned.

- Det blir en noe lavere konsulentvekst i år. I andre kvartal kunne man merke en liten nedgang og det er kommer til å gå enda litt tregere i årets siste kvartal, sier Molin.

Men det er ingen dramatikk i Norge. Mange store prosjekter ruller videre, som Altinn, Lånekassen og Forsvaret. IDCs analyser tyder på at norsk it-bransje vil klarer seg bedre enn nabolandene.

LES OGSÅ NILS MOLINS KRONIKK: Paradigmeskifte i konsulentbransjen

- Det er mye offentlig sektor som holder it-hjulene i gang. Den norske it-industrien får også drahjelp fra oljeindustrien som opplever høye oljepriser. Norge nyter rett og slett godt av oljesmurte it-investeringer, mener Molin.

Nils Molin peker også på en annen underliggende faktor som bidrar til et fortsatt høyt nivå på it-investeringene, nemlig internett.

- Internett gir mange konkrete prosjekter med gode gevinstmuligheter. Bare se på Altinn, påpeker Molin.

Han trekker sammenligninger til utbredelsen av stormaskiner på 1970-tallet, hvor virksomhetene investerte store summer i den da nye teknologien på tross av uro i verdensøkonomien.

- Store fordeler med ny teknologi vil til dels oppveie effektene en mulig resesjon vil ha på it-bransjen, mener en optimistisk Nils Molin.

Offentlig Sektor